Hva bruker du av utstyr til å lage videoer?

Jeg tegner på et tegnebrett, inn i Photoshop, og gjør skjermopptak/livestreams med OBS Studio.

Hva koster det å komme i gang med å lage videoer?

Det trenger ikke koste mye. Mitt første tegnebrett kosta rundt 700 kroner, og varte i 5 år. Det fungerer enda men jeg kjøpte et større et.

Photoshop koster litt, men du trenger det ikke. SmoothDraw er et fint gratis alternativ til å begynne med. Hovedsaken er at disse programmene reagerer på hvor hardt du trykker ned penna slik at du får myke pennestrøk og ikke pikselert styggedom (som i MS Paint).

OBS er gratis uansett, og sannsynligvis det beste alternativet selv sammenliknet med andre, dyre programvarer.

"Kan du lage videoer til faget jeg skal ta neste semester?"

Det er fullt mulig. De fleste ting som blir forespurt er ting jeg allerede har lyst til å lage videoer om. Men jeg kan aldri si når jeg blir å starte på det, og heller ikke når det blir ferdig. Derfor er det ofte at de som sender forespørsler om hele fag er ferdige med det faget innen jeg rekker å lage videoer.

Men jeg setter likevel pris på forespørslen. Det gir meg en indikasjon på hva som er ønsket. Dersom du sender en forespørsel, så er det sannsynlig at du prater for mange andre, og det er verdifull informasjon når jeg skal velge neste prosjekt.

"Kan du lage en video om (...)?"

Hvis det er en spesiell regneteknikk du sliter med, eller et konsept som ikke helt sitter, så er det mulig jeg kan hjelpe til med det. Ofte hender det seg at jeg kan vise til en eller flere videoer jeg allerede har laget om det. Andre ganger mangler det, men kanskje jeg kan lage det. Ta gjerne kontakt og spør.

"Kan du løse en oppgave for meg?"

Hvis du trenger hjelp med en oppgave så kan du også hoppe innom Discord-serveren. Jeg henger ofte der selv og hjelper til med opppgaver, men det finnes også andre som gjerne hjelper til med oppgaver.

"Jeg har et annet spørsmål"

Som nevnt over, så er Discord en fin plass å ta kontakt. Dersom Discord ikke er helt din greie, så kan du også sende en god gammeldags epost til aleksander@udl.no.