Grunnleggende Programmering

10 - Input fra brukeren


I denne videoen ser vi på Scanner-klassen og hvordan dette verktøyet som er innbakt i Java kan hjelpe oss med å få input fra brukeren i kommandovinduet. Eksempel 1 og øving 1 som ble nevn i videoen finner du under spillelisten [url=http://udl.no/java-programmering/ovinger-eksempler]Øvinger og eksempler[/url].

Besøk UDL på:

Om du kunne tenkt deg å hjelpe meg med å dekke kostnadene rundt UDL, så hadde jeg vært VELDIG takknemlig! En liten donasjon går en lang vei.

Kommentarer

Logg inn hvis du ønsker å legge igjen en kommentar!
Legacy-bruker (UDLv1) 2014-11-17

Bra video-serie dette, tusen takk for at du har laget alle disse videoene, Christer. Jeg forsøker å lære meg programmering helt fra scratch, og har hatt stor nytte av leksjonene så langt. Har bare gått igjennom 1-10, men virker lovende. Liker at ting blir gått igjennom i detalj, uten at for avanserte emner trekkes inn - god pedagogikk! For øvrig henger jeg greit med så lang, selv helt uten programmeringsbakgrunn (jeg har studert jus og litteratur), men sliter litt med å bli vant med java-syntaksen - f.eks. å se hvor krøllparantesene må settes når jeg skal sette inn ei ny kodeblokk osv, ganske uvant:) Håper mange får sett disse og lærer seg å progge - gøy å bruke data til å faktisk produsere noe, ikke bare konsumere og bli underholdt. Selv har jeg ingen store programmeringsambisjoner, men hadde vært kult å nådd et "hobby-nivå", slik at jeg kunne laga små-programmer for desktop/Android, små apps som løser mine og mine venners hverdagsproblemer. Jeg vil f.eks. gjerne lage en liten timeliste-app, slik at jeg kan registrere timene på t-banen rett etter jobb og så få ut ei liste som kan sendes per e-post når måneden er slutt. Er vel et stykke unna å kunne kode dette, men det trenger vel ikke være super-avansert? Tenkte å kode for desktop uten GUI i begynnelsen, da. Ble lang kommentar dette, men blir jo inspirert når jeg ser at det faktisk er mulig å lære programmering - og da hjelper det på med kyndig veiledning på sitt eget språk.

Besøk UDL på:

Om du kunne tenkt deg å hjelpe meg med å dekke kostnadene rundt UDL, så hadde jeg vært VELDIG takknemlig! En liten donasjon går en lang vei.