Oppgaver Og Løsningsforslag

Funksjonsdrøfting 1e - Skissering av graf og tangent


Vi er nå klare til å skissere selve grafen, og tangenten vi ble bedt om å regne ut. Selv liker jeg å tenke litt på hvordan jeg TROR grafen kommer til å se ut, med hensyn på hva slags funksjon det er. I dette tilfellet er det et polynom av tredje grad, som gir to ekstremalpunkter. Det betyr at den får en av to, veldig karakteristiske utseender, som jeg nevner i videoen. Ved å bruke alle de punktene vi har regnet ut så langt, samt hva de er, så klarer vi å skissere både grafen og tangenten ganske overbevisende. Lykke til!

Besøk UDL på:

Om du kunne tenkt deg å hjelpe meg med å dekke kostnadene rundt UDL, så hadde jeg vært VELDIG takknemlig! En liten donasjon går en lang vei.

Kommentarer

Logg inn hvis du ønsker å legge igjen en kommentar!
Anonym 2012-05-11

Tusen, tusen takk for dei tydelege, klargjerande videoane! Du har fått eksamenslesinga rundt funksjonsdrøfting til å gå frå fortviling til håp. No har eg sett gjennom over 100 av videoane dine, og blir berre meir og meir imponert over den pedagogiske kvaliteten. Du har laga fantastisk gode trinnvise forklaringar som ryddar og set emna i system på ein måte som går an å forstå. Du har verkeleg innleving i kva mottakaren har behov for og legg det fram på ein lun, hyggeleg måte som roar nervane. Du forklarer så greitt alt du gjer utan å gjere det innvikla, der andre ofte går så fort fram at ein dett av lasset. Også som lærar har eg lært mykje av måten du gjer dette på. Tusen takk igjen for at du deler på denne måten den gode faglege innsikta du har!

Besøk UDL på:

Om du kunne tenkt deg å hjelpe meg med å dekke kostnadene rundt UDL, så hadde jeg vært VELDIG takknemlig! En liten donasjon går en lang vei.